Lirik Kertas - Kasih Yang Tak Dianggap

Lirik "Kasih Yang Tak Dianggap" dari Kertas ini dipublikasikan pada tanggal 16 Maret 2007 (14 tahun yang lalu).

Belum ada info detil tentang single ini.

Berikut cuplikan syair nyanyian / teks dari lagunya: " sebagai kekasih yg tak dianggap / aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan repeat reff sebagai kekasih yg tak".

 
 

Lirik Lagu Kasih Yang Tak Dianggap

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

repeat reff

 

Penutup

OK Google, sekedar pemberitahuan, kami tidak menyediakan download MP3 dari lagu di atas. Untuk konten lain di situs ini yang masih berhubungan, berikut daftar tema-tema yang berkaitan:  lirik lagu kekasih tak dianggap,

55 Comments

rika 17 March 2007 Reply

wah lagunya mantap bgt percis bgt yang pernah ak alamin

kertas 20 March 2007 Reply

Kertas – Kasih Yang Tak Dianggap
aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
selalu itu yg kau ucapkan padaku
reff:
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
repeat reff
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah
repeat reff

Sumber: LirikLaguIndonesia.Net

Vj Ammar 8 April 2007 Reply

Lagunya Mirip Kaya Kehidupan Gue

re 18 April 2007 Reply

Aq tau lagu in, dari seorng Uthie…
Aq hny seorg kksh yg tak di anggap

Dede cool abiezz... 10 May 2007 Reply

Pokokna ni lagu bagus banget dech!walopun gue gk ngalaminnya ama skali,he…he…hee!

intan 27 May 2007 Reply

lagu nieh sangat menyentuh hatiku yang paling dalam

anne 28 May 2007 Reply

“hiks..ni Lagu gw pernah ngalamin,,,sakiiiiit bgt,,hehehe,,tapi keadaan sekarang udah berbalik..”

munir_batam 22 July 2007 Reply

lgu ini mengingat kan…aku pada dia…
yang telh lma..tetepi dia tak menganggab aku sebagai pacar nya….kemudian aku hanya bisa menangis di malm hari….

munir_batam 22 July 2007 Reply

lgu ini bgai kan hati ku yang berkata…
lyk nya seorang yang telah di abai kan…

dan lgu ini sangt menyentuh hati ku..

meThamoRph 28 July 2007 Reply

keRtas –> kekasih yang tak dianggap…ni lagu hampir mirip gw bgt…gue sadar…

aNggUN 7 September 2007 Reply

wAh Lagunya itu loh.. bikin gw gmn gt

SO_NIA 25 October 2007 Reply

niech lguny bgs bngettttt
q hrp aja yang nglamin bsa bertahan

ieiev 7 November 2007 Reply

lirik nie mngngtknq pd se2orng
yg sllu mngnggpq keksih yg takl dianggp
hngg akhrx q mmilih prg
drpd trsakiti
dn mndptkn yg lbh baik
drix
but q sllu brkta
i love you gilang

ieiev 7 November 2007 Reply

i love u gilng, pliss ngrtiin lgu nie

iIs 19 November 2007 Reply

lAgunyA asIk bGt siCh….gW suKa loCh aMa laGu kEkaSiH yaNg Tak diAngGap it’s oK bGt de…….ch

shahfik 1 April 2008 Reply

saye mintak lagu ni…
best sangat-sangat??

cadbury gurl 3 April 2008 Reply

kali pertama i dgr lagu nie i dah mula suka kt lagu ni..i dgr lagu ni tiap kali i free, i mean after hbez claz.so tiap ari i dgr lagu ni,,it quite good songs.

from love to kertas……

p34ce 7 May 2008 Reply

huh lagu ni mmg top banget kl gwe dengerin sekarang hari ini nih huh menyentuh hati kayanya pengen balik dalam kejauhan nih huhuhuhu

Ayapsenn 27 May 2008 Reply

lagu ini kena dengan diriku..
ku hanya mampu buat yg terbaik..
dan hanya perlu bersabar..ku yakin dia akan berubah..kerna ku tahu dia mencintaiku tapi keadaan memisahkan aku dan dia.

malaysia 1 August 2008 Reply

syabas indonesia!!…
penghasilan lagu yang sangat hebat……

panggeran malam 4 August 2008 Reply

fuck untuk yang g bisa menghargai cinta yg tulus

baby_comey 9 August 2008 Reply

cedih laa bila dgr lagu nih…dulu bf ku minat sgt lagu nih…die suh aku dgr…tp skg bila die de jauh terpaksa brtugas masa yg die ade lgsg takde utk aku…sedih sgt…rasa aku d abaikan dah..tak mcm dulu….skng aku pulk nak tujukn lagu nih utk die….sedih beb….erm,,

elly smith 10 August 2008 Reply

this is nice song. i love it!k ertas go kertas!

aira..... 3 September 2008 Reply

sama ada kasih itu diterima ataupun tak dianggap…yang pasti kasih adalah sesuatu yang suci..berilah kasih dan sayang kepada seseorang yang memerlukan…..

^rEd_tOo_LiP^ [mALaYsIa] 8 September 2008 Reply

lagu ni best sgt2…
dtujukan khas tuk my x-b.f

khairul 15 October 2008 Reply

prkara niyh bnr2 trjadi pda kehidupan ku skrng niyh…bnyk prasaan yg ku alami skrng niyh…aq x tau nk buat mcn mner prlu kah aq brsbar dgn ape yg trjadi pda ku skrng nie….

kaoru 17 October 2008 Reply

elaine..harap awak dengar lagu ni n cuba fahaminya..thiz song is for you..i know that we’re in a desperate time,but dont say our time is a waste n useless..i love you

dyana 17 October 2008 Reply

lgu nya ngak best!!

myra 21 October 2008 Reply

lgu nie sdap giler…lbh kurg sma ngan tkdr idop ak je..ad bf tpi mcm d’bnci jew…cdihnye…ad sape2 nk jd kwan atau tempat ak ngadu x???hehehe…grau jew…

Tasha 9 November 2008 Reply

lgu nyer gila bgt..mirip sama gue..nsb deh!!

ana fahana 12 November 2008 Reply

bez sgt2 lagu nie huhuhuhu..

liiya 13 November 2008 Reply

emmm lagu nie,mmg tahu memahami cerita yg dialami oleh aku.

azeem_kikik 14 November 2008 Reply

best-__-giler lagu niy yang….bbbbbbbbbbb

azeem_kikik 14 November 2008 Reply

best-__-gelerrrrrrrrr laguuuuuuuuuu niyyyyyyyyy

shyra_cutez 16 November 2008 Reply

i like diz song…
ii mmbuatkn sye t’ingt kart seseowg..

malaysia 22 November 2008 Reply

saya rasa lagu ni sedap sangat?orang malaysia kata sedap bermakna bagus bangat dong…

syabas indonesia!! syabas kertas!!

i love ur song very much!!

erby 19 December 2008 Reply

erby says: kenapalh lagu ni betul menguji kesabarn seseorg…. kenapa cinta itu membuatkan hdp seseorg merana dn kecewa sedangkan cinta itu sebenarnya sesuatu indah…..

erby 19 December 2008 Reply

erby says: nik hasmah cuba awk dengar dn fahami lirik lagu ni betul2…. awk akan tahu dn faham apa erti pengorbanan sebenarnya…

abel 22 December 2008 Reply

biarlah menjadi kenangan…by kertas

noty_gurl 1 January 2009 Reply

lagu ni wat sy terkenang sorg kksh yg da wat ati sy hancur….thanks a lot

fsdf 16 June 2009 Reply

FUCK OFF LAGU CAM SIAL

AMIR NORHISYAM 10 March 2012 Reply

KAU KALAU DAH TAK SUKA LAGU NI KAU JGN KOMEN !YG SIAL SAPE KAU KAN BKN DIA !DIA TAK KACAU KAU PON AND KAU JGN NK GANGGU DIA !

abdullah 8 October 2009 Reply

lagu nie mengingatkn wanita yg aq cintai slama 4thn tpi aq x berani nk mengungkapkn isi hati aq?? dulu kwn aq ckp x suka kt dy tpi skrg dy dh tgk muka dy…..dy pulak yg terhegeh?? menyesal aq x berani mengukapkn isihati aq kt dy?? adakah aq harus melepaskan dirinya…tpi aq sgt sedih hingga aq nk menangis dah 4thn aq mencintai nya

zieko 1 December 2009 Reply

best giler……………………………………………..

*-EYE93-* 12 March 2010 Reply

Lagu ni mmg sdey.!! Setiap tahun,setiap bulan,setiap waktu,setiap detik dan setiap saat aq menghayati lirik lagu ni.!! Tmbh2 kalo suara penyanyinya yg fuhhhhh…tros berjuang utk Kertas.!!

fitryana 15 March 2010 Reply

lagu ini membuat aku ingat ma orang yang udah mengabaikan aku,,,,dan lagu ini nyentuh banget bikin aku nangis lok di hayati

eliana syakira 13 May 2011 Reply

lagu ni macam mana nak nyanyi

shisi lia 16 September 2011 Reply

sumpahh lLagu gua banggat ..

winky 10 November 2011 Reply

It’s my favorite song. . . . .

a + b 4 February 2012 Reply

dulu..cinta pertama saya pernah nyanyikan lagu ni untuk saya,sangat syahdu..saya tercari2 tajuk dan liriknya..and now saya dah tau,tp..sygnya dia dah tak de lg dlm idup saya..miss him!

rannii 27 June 2012 Reply

q tringat dngan masa lalu q,,,

rasya 27 June 2012 Reply

qq teringatt dengan masa laluu,, q… jika mndengarr lagu ni

handika 20 February 2016 Reply

lagu nya mirip sama kehidupan gue

chechil 6 April 2016 Reply

lgunya baguz bangetz..

ini kayak khidupan ku dulu dan skarang